Завршни испит саставни део редовне школске године

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у складу са препорукама Владе о нормализацији стања у Републици Србији, а у оквиру своје надлежности,  обавештава све предшколске установе, основне и средње школе да могу да наставе са реализацијом планираних ваннаставних активности, што укључује екскурзије, наставу у природи, излете, посете и друго.

Организатори наведених ваннаставних активности су дужни да се обрате кризном штабу за ванредне ситуације локалне самоуправе на чију територију се деца и ученици упућују и да провере да ли су безбедни услови за путовање, смештај и боравак деце и ученика.

У складу са Законом о обележавању дана жалости на територији Републике Србије, образовно-васпитне установе су у обавези да прославе и организације матурских вечери прилагоде дану жалости. За време дана жалости забрањено је емитовање народне и забавне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима.

Завршни испит у основном образовању и васпитању за школску 2013/2014. годину неће бити укинут. Завршни испит је саставни део редовне школске године и регулисан је законом и подзаконским актима. Без обављеног завршног испита ученику се не може издати јавна исправа о завршеној основној школи, односно ученик не може да упише средњу школу.

Обавеза Министарства просвете, науке и технолошког развоја је да свим ученицима омогући завршетак школске године у складу са законом.

Leave a Reply

Name
Email
Website